KMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yalçın Coşkuner ve Prof. Dr. Abdulvahit Sayaslan, Karaman İl Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Mevlâna Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından mali destek sağlanan proje kapsamında Karaman’a Özgü Unlu Mamuller Araştırması ve üç adet ürün için coğrafi işaret projesinin araştırma raporunu hazırlayarak coğrafi işaret başvuru süreçlerine katkı sağladı.Karaman Mayalı Ekmeği, Karaman Hacı Lokuru, Karaman Çömlek Kömbesi ve Karaman Tahinli Pidesi başta olmak üzere Karaman’a özgü birçok unlu mamulün tanımı, ayırt edici özellikleri, üretim metotları ve söz konusu ürünlerin coğrafi işaret başvuru dosyalarına esas oluşturabilecek kapsamlı bir çalışma yürüten Prof. Dr. Yalçın Coşkuner ve Prof. Dr. Abdulvahit Sayaslan, mısır kavurgası ve sıyırtma ekmeğinin de coğrafi işaret tesciline aday ürünler arasına alınabileceğini belirtti.Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yalçın Coşkuner ile Prof. Dr. Abdulvahit Sayaslan’ı tebrik ederek, KMÜ’nün Karaman’a katkılarının artarak devam etmesinden dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektör Gavgalı coğrafi işaret tescil belgelerinin Karaman için hayırlı olmasını diledi.
Yemek Tarifleri
Yayınlanma: 08 Şubat 2024 - 09:49
Karaman'a Özgü Unlu Mamüller
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, ‘Karaman Mayalısı’ ve Karaman Tahinli Pidesi’nin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasına katkı sağlayan öğretim üyelerini tebrik etti.
Yemek Tarifleri
08 Şubat 2024 - 09:49