Karaman mutfağının tanınırlığını artırması ve yöresel yemekleri modern sunumlarla yeniden yorumlaması amacıyla düzenlenen “GastroKMÜ” yarışması, 3-4 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.Her üniversiteden bir ekip katılabileceği bu yarışma, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ile aşçılık, pastacılık ve ekmekçilik programı öğrencilerinden oluşan takımları bir araya getirecek.Yarışma DetaylarıYarışma yapısı: 2 oturumda gerçekleşecek ve her oturumda 5 ekip yarışacak. Her ekip 3 öğrenciden oluşacak ve Karaman mutfağına özgü 3 tabaklık bir menü hazırlayacak. Toplamda iki adet aynı menü hazırlanması gerekecek.Etkinlik Programı1. Gün: 3 Aralık 2024Yer: Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu09:30-10:00: Açılış Töreni - Doç. Dr. Kasım Karataş ve Prof. Dr. Mehmet Gavgalı'nın konuşmaları10:00-10:30: Müzik Şöleni (Vokal: Dr. Öğr. Üyesi Cihan Ünver Çabuk)10:30-11:15: “Mevlevi Mutfağı” Paneli - Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Öğr. Gör. Hüsnü Kasar11:15-11:45: Kahve Arası11:45-12:30: “Kültürel Miras ve Karaman Gastronomisi” Paneli - Doç. Dr. Gürkan Akdağ, Doç. Dr. Ozan Güler, Şef Yusuf Kara12:30-13:30: Öğle Yemeği13:30-15:00: Yarışma (1. Oturum - 5 Ekip)14:30-15:00: Kahve Arası15:00-16:00: “Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünler” Paneli - Doç. Dr. Mehmet Can, Öğr. Gör. Dr. Sercan Benli16:00-17:00: Yarışmalar ve Sürpriz HediyelerYer: Grand Karaman Otel19:30-22:00: Ödül Töreni ve Gala Yemeği2. Gün: 4 Aralık 202409:00-14:00: Karaman Gezisi (Manazan Mağarası, Taşkale Tahıl Ambarları, İncesu Mağarası, Tartan Konagı)Not: Gezi için ön talep toplanacak ve yeterli katılım sağlanamazsa iptal edilecektir.Yarışma, Karaman mutfağının zenginliklerini sergileyerek, yerel lezzetleri modernize edip gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Katılım göstermek ve tecrübelerinizi paylaşmak üzere tüm gastronomi tutkunları davetlidir.
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 25 Kasım 2024 - 20:32
GastroKMÜ 2024 İle Karaman Mutfağı Şöleni!
Karaman mutfağını tanıtmak ve yöresel lezzetleri modernize etmek amacıyla düzenlenen GastroKMÜ 2024, 3-4 Aralık'ta gastronomi tutkunlarını bir araya getiriyor.
Kültür-Sanat
25 Kasım 2024 - 20:32