Batırık (Ermenek Batırması) Cevizli Tarifi İçin Malzemeler
- Ana Malzemeler
- 2 su bardağı ince (kısırlık) bulgur (dügürcük)
- 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 orta boy soğan
- 1 kase maydanoz
- Bir kaç dal fesleğen
- 5-6 adet domates
- Su
- isteğe göre buz
- Ekstralar (mecburi değil)
- Salatalık
- Domates
- Mayhoş elma
- Lahana
- Yavru patlıcan
- Soğan
- Biber.
Püf nokta domates soğan maydozu robotta çekmek yerine doğrayıp yoğururken ezmek ufaltmaktir.Ekstra malzemelerimizi de hem sıkmasıyla yiyebiliriz hem de sulu halinin üzerine doğrayarak yiyebiliriz. Yeşil veya kara lahana çok yakışır haşlayarak yanında tüketebiliriz. Ben en çok mayhoş elmayla seviyorum.Görüntüsü sebebiyle bilmeyenlerin ön yargıyla yaklaştığı ancak bir kez yiyenin bağımlısı olduğu enfes bir lezzettir. Yaz günlerine özellikle uygundur. Sulu haline bol buz atarak serin serin tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun