Stres

TAKİP ET

Stres, Stres Nedir, Stres İle Başa Çıkma, Stres Belirtileri

Stres Nedir?

Stres, insanların aile ortamlarında, sosyal yaşamlarında veya iş hayatlarında maruz kaldıkları ruhsal, fiziksel veya bedensel olarak yaşanan baskılar sonucu sınırların zorlanması dolayısıyla ortaya çıkan bir savunma mekanizmasıdır. Bu mekanizma devreye girdiğinde kişiler de gerginlik ve sinir hali ortaya çıkabilmektedir.

Stres altında ki kişiler de hakim olan sinir çevresinde ki diğer insanlar ile uyum içerisinde yaşamalarında zorlanmalarına sebep olmaktadır. Yaşanan bu problemlerin ortadan kalkması için psikolojik danışmanlık alınabilir ve uzman psikologların yönettiği süreç sonucunda stres ile başa çıkabilirsiniz.

Stres Belirtileri Nelerdir?

Nabızda ve terleme de artış,
Dikkat güçlüğü,
Gergin kaslar,
Baş ağrısı,
Kalbin ritminde artış,

Gibi belirtiler çeşitlenebilmektedir. Sizler de mevcut olan belirtiler ile Psikolog .... danışarak stres ile başa çıkabilir. Ve belirtilerin sağlıklı bir şekilde ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Web sitemiz üzerinde yer alan iletişim bilgilerinden Psikolog .... hemen ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Stres İle Nasıl Başa Çıkılır?

Günümüz de değişen yaşam koşulları, ekonomik sıkıntılar ve benzeri problemler göz önüne alındığında stressiz bir yaşamın kaçınılmaz olduğu da görülmektedir. Uzman Psikolog .... danışanları için önerdiği stres ile başa çıkma yöntemlerinden bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür;

Daha fazla sosyal ve fiziksel iletişimi-etkileşimi artırmak,
Yeni arkadaşlıklar edinmek,
Mutluluk verici aktivitelere katılmak,
Hobi edinmek,
Evcil hayvanlar ile daha fazla zaman geçirmek,

Tüm bunların yanı sıra stres her insanda farklı tepki ve etkiler göstermekte, aynı zamanda stresin çözümlerinde de farklı yollar izlenmektedir. Bu nedenle stresin altında yatan nedenler ve çözüm yollarında size özel yöntemlerin uygulanabilmesi için uzman yardımlar almanız oldukça önemlidir. Psikolog ...  danışanlarıyla yaptığı çalışmalarda stresi biçimlendirerek doğru çözüm yollarında yürümeyi sağlamaktadır. 

Kişilerin stres altında kalmasına neden olan unsurlar tanımlandıktan sonra stres yönetimi ve stres ile başa çıkma konusunda etkili kişisel çalışmalar yapmaktadır. Sizler de kısa süre de stresin yarattığı negatif alandan kurtulmak ve çevreniz uyumlu sağlıklı ilişkiler kurabilmek için hemen ilettişime geçebilirsiniz.

Stresin Nedenleri Nelerdir?

Fizyolojik etkenler,
Çevresel etkenler,
Psikolojik etkenler,
Toplumsal etkenler

Fizyolojik etkenler: Ergenlik, menapoz, yaşlanma, olumsuz estetik tecrübeleri gibi nedenler kişilerin stres altında kalmasına neden olan fizyolojik etkenlerdir.

Toplumsal Etkenler: Aile baskısı, sınav stresi, ödenmesi gereken borçlar ve benzeri etkenler 

Çevresel etkenler: Hava, yol, bölgenin ekonomik durumu gibi etkenlerdir. 
Psikolojik Etkenler: Kişilerin bir durum ve olay karşısında verdiği tepkiler, düşünceleri fikirleri gibi kişilerin kendi kendilerini etkileme şekilleridir. 

Stresin Nedenleri Nelerdir Stres Stres Belirtileri Stres İle Nasıl Başa Çıkılır Stres Nedir