Ruhsal Rahatsızlıklarla Nasıl Baş Etmeliyiz?
Psikoloji hayatımıza yön veren en önemli etkenlerden bir tanesidir. Yaşamımızı kaliteli bir şekilde sürdüre bilmemiz, daha kolay bir hale getirebilmemiz için iyi psikolojiye sahip olmak gerekir.
Fakat sağlıklı düşünen bir bireyin bile zaman zaman hiç yapmayacağı olayları yaptığına şahit oluruz. Çünkü psikoloji hassas bir yapıya sahiptir. Çok kolay değişebilmektedir. Değişen bu psikoloji zamanla ruhsal rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
Ruhsal bozukluk ilk olarak bedenimizde sinyal vermeye başlar. Baş ağrısı, kas ağrısı, iştahsızlık, panik atak, yorgunluk, kalp çarpıntısı, bencil davranma, empati kurma yoksunluğu ve anormal davranışlar ilk sıralardadır.
Zamanla ruhsal bozukluklar yerini duyguların değişmesine bırakır. İletişim problemleri, yalnız kalma isteği, saldırganlık, tahammülsüzlük, kişisel bakım eksikleri gibi durumlar sırası ile birbirini takip eder. Ruhsal rahatsızlıklarda çok uyuma isteği ya da uyuyamamak en sık yaşanan sorunlardan bir tanesidir.
Her insan ayrı bir psikolojiye sahiptir. Kimi insan yaşadığı olumsuz olayları çok kolay atlatırken, kimi insan en ufak bir şeyden dahi depresyona girebilmektedir. Bunun nedeni çoğunlukla çocuklukta geçirilen psikolojik sorunlarla ilişkilidir.
Değer ve önem verilerek büyüyen her çocuk sağlıklı ilişkiler kurabilmektedir. Küçük yaşlarda şiddet görmüş, duygu ve düşüncelerini önemsenmemiş çocuklar hayatları boyunca sorunlar yaşarlar ve yaşatırlar. Bu gibi aşılmayan sorunlar varsa eğer bir uzman doktordan destek almak en iyisidir.
İnsanların kendilerine verdiği değer ve önem hayata daha pozitif bakmalarına, karşılaşılan sorunlar ile daha kolay mücadele etmelerine olanak sağlar. Gezmek, alışveriş yapmak, hobi edinmek sosyal yaşamı destekler ve yaşama sevincini arttırır.
İnsanlar birbirlerini önemsemek sevgi bağını kuvvetlenir. Verilen ve alınan sevgiler biriktikçe duygular olumlu şekillenmeye başlar. Bu da hayata daha sıkı adımlar ile basmanızı sağlar.