Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri Denetim Süreci Başladı

TAKİP ET

Karaman Divle Obruk Peyniri Coğrafi İşaretinin 08

Karaman Divle Obruk Peyniri Coğrafi İşaretinin 08.12.2017 tarihinde tescil edilmesinden sonra konu ile ilgili Denetim süreci başladı.

16.06.2015 tarihinde Türk Patent Kurumuna başvurusunu yaptığımız Karaman Divle Obruk Peyniri Coğrafi İşaretinin 08.12.2017 tarihinde tescil edilmesinden sonra konu ile ilgili Denetim süreci başladı. Konuyla ilgili gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısı   Ayrancı Köy Muhtarlarının katılımı ile Ayrancı Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü'nden Burcu UNCU KİRTİŞ, Mustafa Nizam NİZAMLIOĞLU, Tarım İl Müdürlüğü'nden Feyzal DURU KANDEMİR, Pelin ŞİMŞEK, Ayrancı Belediyesi'nden Cafer CANSU, Üçharman, Kıraman Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı'ndan Başkan  Metin Fahri ALP, ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Ayşegül KOÇAK, Murat AKGÜL ve Ersoy TOPAL'ın  Divle Denetim Komisyonu üyeleri olduğu ve  Komisyonun tanıtımı ile görevleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda, Divle Denetim Komisyonu Üyeleri Murat AKGÜL, Cafer CANSU ve Metin Fahri ALP tarafından Karaman Divle Obruk Peyniri üreticilerinin bundan sonraki süreçte, denetim aşamasında izlenecek  adımların neler olduğu  köy muhtarlarına  anlatıldı. Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri ayırt edici özellikleri, olgunlaşma süresi, kullanılan süt ve materyallerin Ayrancı yöresinden olması ve üretim teknikleri konusunda bilgilendirme yapılarak Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri ile ilgili Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bastırılan broşürler, kanun ve yönetmelikler katılımcılara  dağıtıldı. Ayrıca Ayrancı ve Yöresinde coğrafi işaret hakkında farkındalığın sağlanması  adına Odamız tarafından hazırlanan afiş ve broşürler ile halkın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
Toplantıda Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri marka logo kullanımı konusunda da bilgi verilerek  coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarına ilişkin amblem kullanımına yönelik usul ve esasların nasıl olması gerektiği katılımcılara anlatıldı.